20. syyskuuta 2016

SS ja muut sivu suunsa puhujat

Kirjoitus on julkaistu Hiidenkivi-lehdessä Päivystävän tekstintutkijan palstalla 3/2011



Sivistys ja suvaitsevaisuus. Näistä ei voi nyt vaieta.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen puhe neekeriukoista, maahanmuuttajista rosvoina ja täällä hilluvista kaiken maailman muslimeista on sekä sivistymätöntä että suvaitsematonta. Sitä ei voi suvaita.

Timo Soini vähätteli asiaa ja arveli, että kokematon kansanedustaja puhui ohi suunsa. Sivu suun puhuminen onkin tätä nykyä tavallista. Avoin vihapuhe on vallannut elintilaa erityisesti netissä.

Yleistyessään tällainen kielenkäyttö ja sen tuottamat merkitykset luonnollistuvat. Niistä tulee vähitellen hyväksyttäviä.

Perussuomalaisten ohjelmista varsinaista vihaa ei löydy. He hellivät maahanmuuttokriittisyyttä ja hokevat mantraansa maassa maan tavalla. Heidän mukaansa maan tapa tarkoittaa ensisijaisesti Suomen lakeja, mutta ”myös kulttuuriset normit ovat osa yhteiskuntaamme”.

Sopii kysyä, kuka määrittelee hyväksyttävät perusnormit. Kansa kaikkivaltiasko? Persuja äänestävä kansanosako?

Toimittaja Lisa Bjurwaldin mukaan perussuomalaiset ovat tyypillisiä muukalaisvihamielisiä oikeistopopulisteja (Helsingin Sanomat 19.4.2011). Hänen mielestään on vakavaa, että rasismi hyväksytään hiljaa äänestämällä tällaista puoluetta.

Jotkut persuedustajista kuuluvat Suomen Sisuun, jonka ohjelmassa puhutaan siitä, että meillä on aito Suomen kansa ensimmäisine esivanhempineen. SS:n mukaan kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään. Kielestä sisulaiset sanovat, että hallitseva eliitti on muuttanut sanojen merkityksiä niin, että normaalien sanojen käyttäminen on miltei rikollista. Ilmeisesti tässä viitataan neekerin kaltaisiin sanoihin.

Vierasvihan vesillä kalastelee myös Suomen kansallissosialistinen työväenpuolue, joka uskottelee, että on olemassa jokin Suomen alkuperäinen valkoinen väestö ja että oman kansan veri on pidettävä puhtaana. Erityisesti puhtautta uhkaa värillinen kansanosa.

SKSTP pyrkii viralliseksi puolueeksi. Porukka on tätä silmällä pitäen silotellut tekstejään. Yhdistyksen säännötkin kelpaisivat nyt vaikka martoille (Yle 2.5.2011).

Kansallissosialistit ovat siis oppineet välttämään sivu suunsa puhumista. Tämä tuskin tarkoittaa sitä, että heidän asenteensa ovat entistä sivistyneempiä tai suvaitsevaisempia. Sivistymättömyyteen ja suvaitsemattomuuteen viittaa sekin, että puolueen tunnuksena on yhä hakaristi ja johdossa Führer. Puunatun puheenparren takana muhivat pikimustat merkitykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida. Tosin käyn kommentteja laiskasti läpi. Julkaisen kommentit, jotka ymmärrän ja joista tykkään :)